Tågproblem i Skåne blir långvariga

Tågproblemen mellan Lund och Helsingborg kommer att tid att åtgärda, befarar Skånetrafiken. Läget kompliceras av en ombyggnad på E6 och dessutom en trafikolycka med flera inblandade utanför Landskrona.

– Vi hoppas att trafiken ska kunna komma i gång under eftermiddagen, säger Skånetrafikens pressinformatör Theresia Swanholm till TT.

Av säkerhetsskäl måste en lång spårsträcka mellan Kävlinge och Landskrona undersökas sedan ett tåg med ett skadat hjul kört där på morgonen.

Det är inte helt omöjligt att ta sig med tåg mellan Lund och Helsingborg, men det blir mer tidskrävande. Dels går det att åka pågatåg från Helsingborg via Eslöv till Lund, dels går det att ta sig med tåg från Helsingborg till Hässleholm och därifrån vidare söderut med pågatåg eller Öresundståg.

Det går också ersättningsbussar mellan Helsingborg och Lund, som stannar vid stationerna längs den sträcka som berörs av det befarade spårfelet.

På grund av en ombyggnad på E6 vid Alnarp norr om Malmö är det också svårare än vanligt att ta sig fram med bil längs Skånes västkust. Kombinationen av ombyggnaden och tågproblemen medför köer både på E6 och omledningsvägarna utanför Lund, skriver Trafikverket på sin hemsida.

Olyckan på E6 med flera inblandade har inträffat i norrgående riktning nära Landskrona. "Trafikanter uppmanas att välja en annan väg om möjligt på grund av snabbt växande kö", skriver Trafikverket.

TT