Partiledare i kamp om jobb, vård och tiggeri

Fyra av riksdagspartiernas ledare mäter krafterna i TV4:s första runda av debattdueller i kväll. Bland ämnena finns jobb, vård och tiggeriförbud.

Det blir tredje gången under debutmånaden som Moderatledare som Ulf Kristersson möter statsminister Stefan Löfven (S) i debatt. De är första paret ut och ska debattera ämnena jobb respektive sexuella trakasserier.

Andra paret ut är Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor och Miljöpartiets språkrör, tillika klimatministern och vice statsministern Isabella Lövin. För dem har debattledarna bestämt ämnena vård och flygskatt. För KD ska vård bli den stora valfrågan och för MP är förslaget om en ny skatt på flygresor en mycket viktig fråga.

Det blir också en debatt på fyra där argument för och emot ett förbud mot tiggeri ska ställas mot varandra. Moderaterna har föreslagit att ett nationellt förbud mot tiggeri ska införas, efter att en utredning gjorts. Moderaterna har inbjudit Socialdemokraterna att göra upp om ett nationellt förbud. Justitieminister Morgan Johansson (S) har, när han frågats om en kommentar, sagt att regeringen "inte har något sådant förslag".

Miljöpartiet är absolut emot och Kristdemokraterna är också negativa.

TT