Blandande känslor för hemkommen Andersson

Förbundskapten Janne Andersson har blandande känslor efter "delade femteplatsen", som han kallar det svenska uttåget ur VM.

– Vi hade de (England) inom räckhåll. Det gör ont i en när man tänker så, säger han på en presskonferens.

Janne Andersson är tillbaka i Stockholm efter det 48 dagar långa VM-äventyret för hans landslag. Förbundskaptenen tycker det är svårt att göra några större analyser redan. Även känslorna är svåra att placera, menar han.

– Man pendlar i det där. Många spelare var så jäkla ledsna. Jag samlade de redan på planen för att jag ville påminna de att vi gjort det bra och för att jag ville att vi skulle tacka supportrarna. Men vi hade de (England) inom räckhåll. Det gör ont i en när man tänker så. Men jag kan inte gå runt och vara besviken heller, säger Andersson på en presskonferens.

I höst tar han ut en ny trupp, och flera spelare har efter VM sagt att deras framtid i landslaget är osäker. Kaptenen Anders Granqvist, som vänder hem till Helsingborg och superettan, är en av dem.

Janne Andersson kommer att ha personliga utvärderingssamtal med alla spelare de kommande veckorna, och då kommer framtiden också att tas upp.

– Efter det får vi fundera på nästa samling. För mig är det bara spekulationer än så länge, säger han.

Att spelarna ska ge några garantier som spel över nästa mästerskap för att fortsätta i landslaget tycker han i nuläget inte behövs.

– Jag är ganska öppen i det fortfarande. Man måste ha grundregler på något sätt men också flexibilitet och jag tror att vi måste ha det. Det kan hända saker på vägen och man kan aldrig lämna någon garanti, säger förbundskapten.

TT