Botström berättar om dyra taxiresan

Orsaken till att SSU:s ordförande Philip Botström inte dök upp på mötet han åkt taxi till för 7 900 kronor, är utmattningssyndrom.

Något som han inte berättat om för sin omgivning – men att avgå eller sjukskriva sig är inte aktuellt.

– Jag har varit rädd för vad folk i omgivningen, medlemmar, media, politiska motståndare ska tycka, tänka, skriva och prata om det. Det här har SSU pratat om som ett samhällsproblem. Men när det kommer till mitt eget hälsotillstånd har det varit svårare för mig att prata om, säger Philip Botström till TT.

För att hinna med ett möte med Socialdemokraternas verkställande utskott (VU) tog SSU:s ordförande Philip Botström taxi från Sälen, där han deltagit i konferensen Folk och försvar, till Stockholm – en resa för 7 900 kronor som skulle betalas av ungdomsförbundet. Men Philip Botström dök aldrig upp på mötet, vilket Aftonbladet var först att rapportera om.

Jobbar kvar

– Det går inte förklara och försvara varför man lägger så mycket pengar på en taxiresa om man sen inte deltar i mötet som det var tänkt, säger han.

Han uppger att det inte är aktuellt med någon sjukskrivning i nuläget, trots hälsoproblemen.

– Tvärtom är jag på väg att må bättre. Men det här är en väckarklocka och en varningssignal om att inte stressa upp mig. Att ta signalerna man känner på allvar, i måndags morse hade jag svårt att stiga upp ur sängen och låg däckad hela dagen. Och det är klart att det inte är hållbart.

Betalar själv

Han har ännu inte pratat med statsministern om sin situation.

– Men jag ska förklara för honom och övriga i partiledningen och våra medlemmar som är besvikna över att jag gjorde resan och inte dök upp på mötet.

Om summan, cirka 8 000 kronor, säger han att resan var bokad och förbetald av SSU. Nu kommer han själv att betala resan.

– Men eftersom jag inte deltog på mötet känns det inte mer än rätt att jag själv bekostar resan. Det känns viktigt för att signalera för att jag vill ta ansvar för att våra medlemmars pengar används på bästa sätt.

TT