Allra överklagar nej till att få överklaga

Det skandalomsusade pensionsbolaget Allra som i fredags slängdes ut från Pensionsmyndighetens fondtorg har överklagat förvaltningsrättens beslut om att bolaget inte får överklaga myndighetsbeslutet.

Nu löper Allras juridiska kamp i tre olika spår.

– Vi ingav ett överklagande av förvaltningsrättens beslut i dag, och vi kommer att utveckla skälen för det i morgon, säger Marcus Johansson, Allras juridiska ombud, till TT.

Då hade förvaltningsrätten i Stockholm bestämt att avtalet mellan Allra och Pensionsmyndigheten är ett civilrättsligt avtal och inte myndighetsutövning, och att det inte kan överklagas enligt förvaltningslagen.

– Vi är förvånade över att förvaltningsrätten gör det så lätt för sig och nekar oss en prövning av ett myndighetsbeslut, säger Johansson, som överklagat till kammarrätten.

Allra har också anmält Pensionsmyndighetens beslut till Konkurrensverket med missbruk av dominerande ställning som grund.

Bolaget har också vänt sig till tingsrätten. Där kommer målet att tas upp, säger Johansson. Han pekar på att det gäller utkastandet från fondtorget, men också en begäran om att myndighetens beslut stoppas tills huvudsaken har prövats.

– Den delen ska ju tingsrätten behandla skyndsamt.

TT