Halmstad räddade poäng mot Göteborg

Mads Albæk såg ut att bli den självskrivne matchhjälten i sin sista hemmamatch för IFK Göteborg.

Men hans drömmål fick ett sent svar från Halmstadstalangen Sead Haksabanovic, som räddade oavgjort 1–1 med ett distansskott.

Halmstad har inte haft en lätt säsong så här långt och efter den tunga våren petades Janne Jönsson nyligen från tränarposten. Ersättaren, tidigare assisterande tränaren Igor Krulj, fick sommaruppehållet på sig att sätta sin prägel på Halmstad. Det kan kanske räcka för att rädda kontraktet till slut.

Halmstad inledde med 1–1 mot Elfsborg i omstarten och gjorde en bra match även mot IFK Göteborg, där Krulj satte upp sitt lag i en hög press.

Flera lägen

IFK Göteborg hade svårt att få upp tempot i pressen och lyckades inte skapa de riktigt farliga målchanserna. I stället var Sead Haksabanovic närmast ett mål i den första halvleken. Dels vid ett friläge där IFK Göteborgs-målvakten Pontus Dahlberg i sista stund lyckades bryta, dels med ett skott tätt utanför ena stolpen.

Och till slut lyckades Halmstadstalangen också förstöra Mads Albæks avskedsföreställning på Gamla Ullevi. Ett skott från distans i 79:e minuten smet in vid ena stolpen och räddade en viktig poäng för Halmstad, som därmed klev förbi Kalmar FF upp på kvalplatsen.

Drömmål av Albæk

Mittfältmotorn Mads Albæks flytt till Kaiserslautern kommer att bli kännbar för IFK Göteborg. Exakt hur stort hålet blir visade han i ett pressat läge mot Halmstad.

Mads Albæk har varit en nyckelspelare under våren och styrde och ställde det mesta mot nästjumbon från sin mittfältsplats. Men dansken är inte bara passningsspelare, utan i högsta grad målfarlig på egen hand också.

Dansken fintade bort två spelare innan han drog upp bollen i krysset. Konstnumret, i 56:e minuten, fick till slut hål på Halmstads tappert kämpande försvar. Det räckte dock inte till en trepoängare – och nu återstår bara bortamatchen mot Örebro på söndag innan dansken lämnar Blåvitt efter två år i Göteborg.

TT