Ny kross av Johaug – fjärde raka segern

Therese Johaugs dominans fortsätter. I Davos i Schweiz tog hon ännu en världscupseger när hon vann damernas 10 kilometer fristil.

Ebba Andersson blev bästa svenska och slutade fyra.

Johaug visade tidigt att den fina formen var intakt och ledde efter den första mellantiden.

Det stora svenskhoppet i söndagens tävling, Ebba Andersson var fyra efter den första mellantiden, 16,1 sekunder efter Johaug. Ett avstånd som ökade till 26,4 sekunder efter halva loppet.

Andersson var dock inte ensam om att ha svårt att hålla jämna steg med Johaug. För varje mellantid drygade Johaug ut avståndet till resterande åkare ytterligare.

Den enda som såg ut att ha en potentiell chans att hota Johaug var landsmaninnan Ingvild Flugstad Østberg. Men även hon fick till slut se sig slagen, 12,1 sekunder efter Johaug.

Ebba Andersson missade pallen med en placering. 19 sekunder efter finländskan Krista Pärmäkoski som blev trea.

I och med segern i Davos – hennes fjärde i rad – fortsätter Johaugs dominans sedan återkomsten efter dopningsavstängningen. Norskan vann det första distansloppet för säsongen i Ruka och sedan båda distansloppen i Lillehammer och fristilen i Beitostølen förra helgen, där hon vann i utklassningsstil över Charlotte Kalla.

För Charlotte Kalla blev det ingen tävling. Hon känner av en förkylning och valde att avstå helgens tävling, meddelades tidigare i veckan.

På herrsidan blir det bland annat Calle Halfvarsson och Viktor Thorn som får ta kampen mot bland andra ryssen Alexander Bolsjunov.

Herrarnas 15 kilometer startar 11.30.

TT