Mourinho oroad efter Zlatans skada

Machester Uniteds tränare befarar det värsta efter det att Zlatan Ibrahimovic gått av fotbollsplanen med ett skadat knä.

– Min känsla är inte bra, säger José Mourinho.

En lagkamrat till Ibrahimovic ger däremot lugnande besked.

Ibrahimovic föll efter en duell i 93:e matchminuten i matchen mot Anderlecht i Europa League. Han grimaserade illa och tog sig för höger knä innan han leddes av planen.

– Jag vill vänta och se, och vara optimistisk, men det är jag inte, säger José Mourinho efter matchen.

"Tämligen negativa"

Till BT Sport sade tränaren att han inte trodde att skadorna var lindriga.

– Jag föredrar att vänta till alla tester är gjorda, och sedan kommentera. Men nyheterna är tämligen negativa.

Skadan inträffade på torsdagskvällen under matchen som Manchester United vann med 2–1 efter förlängning. Därmed tog sig laget vidare till semifinal.

– Det är en viktig titel och vi måste fortsätta arbeta. Dagens match visade hur svårt det är. Vi väntar oss inte att det ska gå lätt i semifinal, säger Mourinho.

Ibrahimovic fick vård bredvid planen, och linkade sedan i väg in i spelartunneln. Svensken är lagets främste målskytt, med 28 mål den här säsongen.

Verkade optimistisk

Lagkamraten Luke Shaw lät mer positiv än sin tränare. Han sade att Ibrahimovic gått omkring i omklädningsrummet efter matchen.

– Jag vet inte omfattningen av hans skada förstås, men jag såg honom därinne och han var optimistisk. Förhoppningsvis är det inte allt för illa för honom, säger Shaw till Sportbladet.

Manchester Uniteds pressavdelning säger att ett närmare besked om svenskens skada kommer först på söndag inför matchen mot Burnely, enligt Sportbladet.

Även United-backen Marco Rojas ådrog sig en knäskada under matchen. Inte heller för honom såg det särskilt ljust ut, enligt Mourinho.

TT-AFP-Reuters