Ingen gripen efter skjutning i Uppsala

Polisen har ännu ingen gripen efter att två män skottskadats inne på en pizzeria i stadsdelen Flogsta i Uppsala.

Händelsen rubriceras som försök till mord.

– Vi har jobbat hela natten med utredningsåtgärder och det fortsätter under dagen nu. Teknisk undersökning på platsen kommer att fortsätta och vi kommer att hålla förhör med målsägarna, säger Lisa Sannervik, polisens presstalesperson till TT.

Polisen larmades om händelsen strax före klockan 21 på fredagen. De båda skottskadade männen vårdas fortfarande på sjukhus. En av dem har opererats under natten.

Träffades av misstag

Flera matgäster blev vittnen till händelsen, enligt polisen. Enligt polisens uppgifter var det en ensam gärningsman som gick in på pizzerian och avlossade ett flertal skott. Därefter ska han ha lämnat platsen springande.

– Om det funnits flera gärningsmän som väntat utanför vet jag inte, säger Marcus Svensson, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen.

Polisen satte tidigare under kvällen in helikopter i sökandet efter gärningsmannen.

– Vi håller på att jobba för fullt. Vi har väl vissa uppslag.

Skottlossningen bedöms som en uppgörelse mellan kriminella. Uppgifter tyder i nuläget på att en av de skottskadade träffades av misstag, enligt polisen.

Ingen känd hotbild

Upsala Nya Tidning skriver att en av de skadade är en student från Nederländerna. Han ska inte vara livshotande skadad.

De skadade är båda mellan 20 och 30 år, och känner inte varandra, enligt polisen. De ska ha varit matgäster på pizzerian – som inte haft någon känd hotbild mot sig.

– Så pizzerian verkar inte ha något med det här att göra, säger Marcus Svensson.

Drygt 30 personer befann sig inne på pizzerian när gärningsmannen öppnade eld.

TT