Hedwall bakom allt när Europa vann

Liselotte Neumann och hennes uträknade Europa-lag lyckades med det "omöjliga": Besegra USA i Solheim Cup på amerikansk mark.

Största hjälte: Caroline Hedwall – som vann samtliga fem matcher och dessutom fick i den avgörande putten.

Europalaget gick ut med en fempoängsledning och behövde "bara" vinna fyra av tolv matcher för att vinna tävlingen.

Men efter en stark start kom USA igång, började rulla i puttar de missat hela veckan, och just när Europa skulle avgöra så kom ett åskoväderavbrott som gjorde upplösningen än mer dramatisk.

Men för att stoppa Caroline Hedwall behövdes mer än så.

– Jag vet inte vad jag ska säga, jag skakar bara. Det här var mer än jag kunde drömma om, jag bara älskar att få vara på plats och kunna göra det här, sade hon efter ha gjort birdie på det sista hålet och säkrat segern.

Efter Hedwalls triumf gick luften ur amerikanerna, och Europalaget vann till slut med 18–10.

Solheim Cup har varit en stor framgång för det unga Europalaget med sina sex nykomlingar. Caroline Hedwall har bevisat vilken fantastisk matchspel-golfare hon är med fem av fem poäng.

Vice-kaptenen Annika Sörenstam var full av beundran.

Inte ens Sörenstam själv mäktade med att vinna fem matcher av fem under sin Solheim Cup-karriär.

– Det är helt otroligt det hon gjort. Jag är så stolt över henne. Hon ville spela alla fem matcher, hon spelade jättebra och så är det just hon som får säkra segern. Det är helt otroligt. Jag är så glad för hennes skull, sade Sörenstam.

Även Anna Nordqvist hade en bra vecka, trots förkylning och vissa problem på greenerna. Nordqvist spelade in 2,5 poäng på sina fyra matcher och gjorde dessutom en hole-in-one.

– Det har varit en otrolig vecka och vi är verkligen ett fantastiskt lag. Jag har trott på det här laget hela tiden, och det känns otroligt skönt att kunna vinna det här, sade hon.

TT