Brasilien pressat – vann efter två sena mål

Costa Rica var på väg mot en skräll mot Brasilien.

Men icke.

Brasilien fixade 2–0-segern efter två mål på tilläggstid

Brasilien har inte fått någon sprudlande start på detta världsmästerskap. De inledde med att spela oavgjort i premiären mot Schweiz efter att ha tappat ledningen. Och mot Costa Rica fick det stjärnspäckade laget på nytt slita för att få med sig poäng.

Costa Rica premierade defensiven och brasilianarna fick rikta in sig på att försöka stånga sig igenom den det kompakta försvaret. Det tog tvärstopp. Åtminstone i den första halvleken och nog låg en liten skräll och småpyrde.

Gabriel Jesus hade en boll i mål men det dömdes, helt korrekt, bort för offside i den första halvleken.

I den andra halvleken skruvade brassarna upp farten betänkligt och målchans efter målchans avlöste varandra. Jesus nickade i ribban och skadeomsusade Neymar fick ett fint läge men Keylor Navas i Costa Rica-målet var på hugget.

Brasilien hade förtvivlat svårt att forcera en för dagen briljant Navas.

Sedan trodde Brasilien på straff efter att Neymar fallit lätt. Men efter en VAR-bedömning så stod det klart att Neymar visst överdrivit sitt fall.

Men till slut skulle man få hål på Real Madrid-målvakten, två gånger om dessutom. Först satte Philippe Coutinho 1–0 precis när klockan tickade över 90 minuter. Sedan sköt också Neymar in sitt första mål på VM under matchens allra sista minut och ansiktet var räddat på Brasilien.

Nu är VM över för Costa Rica.

TT