Missade möte – trots dyra taxiresan

SSU:s ordförande Philip Botströms taxiresa mellan Sälen och Stockholm kostade 7 900 kronor. Nu ska han själv betala resan, eftersom han aldrig dök upp på mötet som var orsaken till den.

För att hinna med att möte med Socialdemokraternas verkställande utskott (VU) tog SSU:s ordförande Philip Botström taxi från Sälen till Stockholm – en resa för 7 900 kronor som skulle betalas av ungdomsförbundet. Men Philip Botström dök aldrig upp på mötet, vilket Aftonbladet var först att rapportera om.

– Det var av hälsoskäl. Samma morgon som han skulle delta i mötet kände han sig dålig. Men motivet till resan är fortfarande detsamma, det var praktiskt omöjligt att hitta en annan resa från Sälen till Stockholm på söndag kväll, säger SSU:s pressekreterare Pavlos Cavelier Bizas till TT.

Botström deltog i söndags i en paneldebatt på konferensen Folk och försvar.

Enligt Cavelier Bizas rör det sig om utmattningssyndrom, och eftersom Botström inte var med på mötet kommer han nu själv att betala taxiresan.

– Han kommer att stå för kostnaden, i och med att han inte deltog på VU. Det är en viktig del för att återupprätta sitt förtroende.

Philip Botström ska själv redogöra för händelsen senare i dag, men Cavelier Bizas uppger att ordföranden inte är så dålig att han inte kan fortsätta med sitt uppdrag.

– Han kommer såklart att fortsätta som ordförande.

TT