MFF fick nöja sig med 1–1 hemma mot Vidi

Anders Christiansen var på väg att sätta Malmö FF i förarsätet i Champions League-kvalet mot Vidi.

Ett försvarsmisstag senare var dock danskens ledningsmål kvitterat och mötet på Stadion i Malmö slutade 1–1. Returen i Ungern spelas nästa vecka.

Anders Christiansen hann med att vinna två raka SM-guld (2016, 2017) med Malmö FF innan han i januari i år lämnade för Gent. Efter ett misslyckat halvår i Belgien vände dock dansken tillbaka till skåningarna i somras. Efter en dryg timme av hemmatchen mot ungerska Vidi i den tredje kvalomgången till Champions League såg det ut som att han skulle ge MFF ett kanonläge inför returen på bortaplan.

Med en läcker överstegsfint skaffade 28-åringen sig öppen gata in i straffområdet och med ett behärskat avslut satte mittfältaren 1–0 bakom bortamålvakten Adam Kovacsik.

Fick bollen gratis

Nio minuter senare var läget helt annorlunda. Det ungerska mästarlaget skickade upp en långboll som MFF-försvararna Lasse Nielsen och Behrang Safari inte borde ha haft några problem med. Men den rutinerade duon sjabblade och när Loic Nego fick bollen till skänks tackade han och tog emot genom att skicka upp 1–1 i nättaket bakom Johan Dahlin.

Med bortamålsregeln innebär naturligtvis resultatet att Vidi har ett övertag inför returen i Ungern på tisdag nästa vecka.

Annars var det ett annat sommarförvärv som var närmast att ge MFF ledningen under den första halvleken. Anfallaren Carlos Strandberg skadade låret när Malmö förra veckan säkrade avancemang till den tredje kvalrundan via 2–1 sammanlagt mot rumänska Cluj. I hans frånvaro fick Marcus Antonsson, senast i Blackburn, chansen i sin första match från start i MFF-tröjan.

Två bra lägen

Redan efter elva minuter inför de 17 209 åskådarna på den stekheta Stadion i Malmö sprang Antonsson sig fri, men Kovacsik gjorde sig stor och fick upp en arm. En kvart senare kom nästa chans. Behrang Safari slog ett fint inlägg från vänsterkanten och Antonsson fick ett kanonläge med huvudet, men den hårda nicken gick över.

TT