Gazabor uppmanas lämna sina hem

Den israeliska armén har uppmanat omkring 100 000 boende i Gaza att lämna sina hem.

Flyganfallen fortsätter och dödssiffran i Gaza har passerat 200.

Flygblad har släppts ned över Zeitun, sydost om Gaza stad, där boende uppmanades att evakuera området före klockan sju svensk tid på morgonen, enligt AFP:s utsände. Även boende i andra delar av Gaza, som Beit Lahiya i norr, uppges ha fått sms och telefonmeddelande med samma uppmaning.

Uppmaningen är ett försök att förhindra att civila skadas vid ett israeliskt angrepp. Hamas uppmanar de boende i Gaza att inte bry sig om uppmaningen och säger att den är en del av israels "psykologiska krigföring", skriver Jerusalem Post på nätet.

Bomber mot Hamasledare

Samtidigt fortsätter bomberna att falla. På förmiddagen dödades tre personer när israeliska raketer träffade en bil i Khan Yunis i södra Gaza. Fem personer uppges ha skadats, enligt en talesman för räddningstjänsten i Gaza.

Israeliskt flyg bombade en av Hamas högsta ledare, Mahmoud al-Zahars, hem i Gaza under natten, uppger säkerhetskällor enligt AFP. Vittnen säger att minst två raketer träffade Zahars hem och jämnade fyravåningsbyggnaden med marken och orsakade skador på en intilliggande moské och flera byggnader. Ingen ska ha befunnit sig i bostaden i västra delen av Gaza stad när attacken genomfördes.

Minst tre andra ledande Hamasmedlemmars bostäder anfölls av israeliskt flyg i separata attacker i Gaza stad och Jabalia i norr. Inte heller där finns några uppgifter om dödsoffer.

I dag sköts också raketer mot Tel Aviv, men ingen person ska ha skadats då de ska ha oskadliggjorts av det israeliska vapensystemet Iron Dome. Hamas har tagit på sig den attacken, skriver den israeliska tidningen Haaretz.

Över 200 döda

Dödssiffran i Gaza är nu uppe i över 200. På tisdagen skördades det första israeliska dödsoffret.

Räderna kommer sedan över 1 000 raketer skjutits in i Israel sedan den 8 juli. Israel har i sin tur utfört omkring 1 500 attacker mot mål i Gaza, uppger den israeliska armén.

Stockholm (TT)