Ritualdödad pojke skulle peka ut mål

En liten pojke vars kvarlevor hittats i samband med att elva vanvårdade barn räddades i New Mexico har dödats i någon form av ritual, enligt åklagare. De andra barnen fick höra att pojken skulle återuppstå och då peka ut terrormål.

Två män och tre kvinnor som har gripits efter tillslaget för två veckor sedan mot den nedgångna egendomen framträdde på måndagen i domstol i Taos.

Männen beskrivs av polisen som muslimska extremister. De tre kvinnorna släpptes först, men anklagas nu för vanvård av barnen.

I förra veckan uppgavs även i domstolsdokument att flera av de vuxna ska ha vapentränat barnen i syfte att "utföra skolskjutningar".

Kvarlevorna som hittats är från en liten pojke som hade kidnappats flera månader tidigare, och vars fall ledde myndigheterna till egendomen i Taos County. I samband med måndagens förhandling sade åklagare att pojken uppenbarligen dött i en ritual. Äldre barn ska sedan ha fått höra att pojken snart skulle återuppstå, och då peka ut myndighetsmål att attackera.

Åklagare Timothy Hasson kallar i nuläget inte de misstänkta för terrorister, men berättar om ett brev en av männen skickat till en bror, "en inbjudan att komma till platsen med avsikt att bli martyr".

– I det tjugoförsta århundradet tror jag vi alla vet vad det betyder, säger Hasson.

TT-Reuters