Foto: Loic Venance/AFP/TT

Ännu inga spår efter det försvunna planet

I lördags skrev den argentinske fotbollsanfallaren Emiliano Sala på för Cardiff.

På måndagskvällen, när han var på väg till Wales från sin gamla klubb Nantes, försvann privatplanet som han färdades i.

– Vi blev chockerade när vi hörde att planet hade försvunnit, säger Cardiffs vd Ken Choo.

Telegram från TT / Omni
22 jan. 2019, 10.25

Planet, som tros ha kraschat i havet, har inte återfunnits. Sala ska ha varit en av två personer på planet.

"Det finns inga spår efter planet, säger polisen på Guernsey i ett uttalande.

Det lilla planet, en Piper Malibu, försvann från radarn norr om Guernsey. Enligt polisen på kanalön hade piloten bett att få gå ner på lägre höjd kort innan flygtornet på Jersey förlorade kontakten med planet.

Inga spår

"Så här långt har över 1 600 kvadratkilometer sökts av med hjälp av fem flyg och två båtar. Men det finns inga spår efter planet", säger polisen.

Den 28-årige argentinaren presenterades i lördags som Premier League-klubben Cardiffs nyförvärv och klubben bekräftade att de hade gjort en rekordvärvning. Anfallaren, som har gjort tolv mål för franska Nantes den här säsongen, såldes enligt BBC för motsvarande 175 miljoner kronor.

Nantes har skjutit upp onsdagens match i Franska cupen mot Entente av respekt mot Sala, som varit i klubben sedan 2015.

På måndagskvällen ska den argentinske 28-åringen ha varit på väg från Nantes, där han spelade senast, till Cardiff. Kustbevakningen på Guernsey inledde sökinsatsen direkt, men den avbröts senare.

"Sökandet avbröts klockan två på natten, på grund av allt starkare vindar, hårdare sjögång och sämre sikt", meddelade kustbevakningen.

"Väldigt oroliga"

När det blev ljust återupptogs sökandet efter planet med hjälp av helikoptrar från brittiska och franska kustbevakningen.

På tisdagskvällen avbröts sökandet. Polisen uppgav då att man hittat vrakdelar men tillade att det inte bekräftats att dessa kommer från planet.

Chansen att Sala och piloten överlevt bedöms av polisen som "små".

Cardiffs vd Ken Choo uttrycker sin oro över det försvunna planet:

– Vi förväntade oss att Emiliano skulle anlända till Cardiff i går kväll. I dag skulle han träffa laget. Vår ägare, Tan Sri Vincent Tant, och ordförande, Mehmet Dalman, är båda väldigt oroliga över det här. Vi fortsätter att be i hopp om att få positiva nyheter, säger han.

Fakta: Emiliano Sala

Namn: Emiliano Raúl Sala Taffarel.

Född: 31 oktober, 1990 (28 år).

Från: Cululú i Santa Fe, Argentina.

Position: Anfallare.

Tidigare klubbar: San Martín de Progreso (1994–2005), Proyecto Crecer (2005–10), Bordeaux (2010–15), Orléans, lån (2012–13), Niort, lån (2013–14), Caen, lån (2015), Nantes (2015–19).