Skön poängdebut för Rask

Nykomlingen Victor Rask gjorde matchens första, och därmed sitt egen premiärmål i NHL, när hans Carolina mötte regerande Stanley Cup-mästarna Los Angeles i nattens NHL-omgång.

– Det är en trevlig känsla, en av de bästa känslorna i världen, skulle jag tro, svarade 21-åringen på frågor från NHL.com om hur det kändes att ta sin första poäng.

Lagkamraten Elias Lindholm gjorde ett mål, sitt tredje för säsongen, och noterades för en assist i matchen, som Carolina vann med 3–2.

Första NHL-målet gjorde också rookien Dennis Everberg för sitt Colorado. Anaheim blev dock för starka och vann med 3–2. Hampus Lindholm gjorde ett av Anaheims mål, också hans första för säsongen.

Filip Forsberg blev tvåmålsskytt och gjorde en målgivande passning när hans Nashville slog Vancouver med 3–1. Alexander Edler gjorde Vancouvers enda mål assisterad av Henrik Sedin.

Henrik Zetterberg hade inte lyckan med sig när hans Detroit Red Wings föll borta mot Buffalo Sabres. När det stod 2–2 i slutet av förlängningen fick han ett mål bortdömt, på grund av Johan Franzéns interference med Buffalos målvakt. I den avgörande straffläggningen missade Zäta sin straff och Buffalo vann med 3–2.

Nicklas Bäckström storspelade och stod för tre målgivande passningar, men det hjälpte inte. Hans Washington föll knappt mot Arizona med 5–6. Det var Bäckströms 27:e match med tre assist sedan rookiesäsongen 2007-2008.

Stockholm (TT)