Stina Wollter till attack mot TV4

Konstnären Stina Wollter känner sig lurad och utnyttjad av TV4 sedan kanalen visat en av hennes videor i en debatt om övervikt. "Den feta pajasen kunde man offra för lite snaskig tv", skriver hon på Instagram.

I gårdagens "Malou efter tio" i TV4 var bloggaren Katrin Zytomierska inbjuden för att diskutera övervikt och kroppsideal. I inslaget visades också en video där Stina Wollter dansar i underkläder som ett exempel på den "kroppspositivism" som sprider sig på nätet med överviktiga människor som är stolta över sina kroppar. Men Zytomierska sågade Wollters video och kallade den "humor":

– Det här är någonting som folk skrattar åt och hånar. Det här ingenting som jag tror kan vara positivt för någon, sade Zytomierska, och ansåg också att överviktiga människor är lata och oattraktiva.

"Lurad och ledsen"

Stina Wollter reagerar starkt på inslaget och säger att hon gjorts till måltavla för en "människofientlig vuxenmobbare" och att hon inte kände till i vilket sammanhang klippet skulle visas: "Jag känner mig så lurad och ledsen, använd och utnyttjad", skriver hon på Instagram.

"TV4 hade inte rätt att använda mig i den kontext som blev i går. De hade under telsamtal inte sagt något annat än att de skulle visas i ett gott och tryggt sammanhang" skriver hon vidare och anklagar kanalen för att ha agerat ohederligt.

Bad om ursäkt

"Malou har ringt och bett om ursäkt och jag har krävt att mina filmer skall klippas ur inslaget. Jag har även sagt nej till debatt och Aftonbladet. Tilliten är ej på topp", skriver hon på Instagram på onsdagseftermiddagen.

I skrivande stund ligger filmerna dock kvar i inslaget på webben.

Fler har reagerat på programmet. Komikern och tv-profilen Nour El-Refai anklagar Zytomierska för att bidra till "en vidrig människosyn där alla som inte ser ut som du är ohälsosamma".

TT har sökt företrädare för TV4 för en kommentar.

TT