C ger besked i regeringsfrågan

Centerpartiet ska nu ge besked i regeringsfrågan. Klockan 10 har partiet kallat till presskonferens för att berätta vad man kommit fram till efter helgens överläggningar, bekräftar partiet för TT.

I dag väntas också Stefan Löfven (S) träffa talmannen Andreas Norlén för att avrapportera läget i regeringsförhandlingarna. Därefter väntas talmannen kommentera nästa steg i regeringsbildningen – statsministeromröstningen om Löfven.

Det första möjliga tillfället för en sådan omröstning är på onsdag, men den kan bli uppskjuten om Stefan Löfven har goda skäl att begära det.

På onsdag ska riksdagen dessutom ta beslut om ramarna för nästa års statsbudget. Även denna omröstning kan skjutas upp för att anpassas till statsministeromröstningen.

På torsdag inleds EU-toppmötet i Bryssel, där bland annat brexit och migrationsfrågor står på agendan. Men om Stefan Löfven släpps fram som statsminister på onsdag, riskerar han att missa mötet eftersom han de följande dagarna får ägna sig åt presentation av ministrar och av regeringsförklaring.

TT