Foto: Andreas Hillergren/TT

Bengtsson nickade MFF vidare i Europa

I den 83:e minuten nådde han högst på en hörna.

Försvarsgeneralen Rasmus Bengtsson nickade in 3–2 hemma mot slovenska Domzale och skickade Malmö FF vidare i Europa League-kvalet.

– Klart att det var skönt, säger 33-åringen efter sammanlagda 5–4 i dubbelmötet.

Telegram från TT / Omni
01 aug. 2019, 21.06

Rasmus Bengtsson vet inte själv när han senast satte ett matchavgörande mål.

– Kan det ha varit under Trelleborgstiden kanske? Jag gjorde några mål i både Trelleborg (2006–2009) och när jag var i Holland (2010–2015). Sedan har det stått stilla lite här hemma, men jag hoppas få fart på målskörden också, säger mittbacken efter att ha skickat vidare MFF till den tredje kvalrundan i Europa League.

Helt lika i paus

Efter 45 minuter på Stadion inför drygt 12 000 åskådare var annars MFF:s 2–2-resultat från Slovenien förra veckan neutraliserat.

Gästande Domzale hade då fått göra två enkla mål efter att reservmålvakten Dusan Melichárek – som ersatte förstemålvakten Johan Dahlin (infektion i kroppen) – fått en tung inledning på matchen.

Båda målen – 1–0 och 2–2 – släppte han in vid sin första stolpe.

– Första skottet och mål direkt. Det är ett skott jag borde rädda, helt klart, säger Melichárek och fortsätter:

– Det andra målet kom från ingenstans. Det var ett bättre avslut, men jag får kika på video om det är ett skott jag ska ta eller inte.

Däremellan hann MFF både kvittera (Oscar Lewicki) och ta ledningen (Markus Rosenberg). 2–2 i paus innebar förlängningsläge och MFF kunde inte längre gå vidare med ett oavgjort resultat.

Väl i andra halvlek höjde dock hemmalaget sig en nivå.

– Andra halvlek var bättre. Vi spelade som vi vill och vi hade några lägen här och där. Till slut kommer målet också, säger Rasmus Bengtsson och beskriver sitt segermål på hörna i den 83:e minuten:

– Jag lyckades skaka loss min försvarare och jag lyckades få pannan på bollen också. Det var skönt.

Slog ut Utrecht

Nu väntar Zrinjski Mostar från Bosnien-Hercegovina i den tredje kvalomgången. Bosnierna slog ut nederländska Utrecht med 3–2 sammanlagt efter att ha avgjort i förlängning på hemmaplan.

– De har slagit Utrecht över två matcher. Det säger allt. Det kommer att bli en krigarmatch där vi får vara förberedda på allt, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.

Malmö börjar på hemmaplan på torsdag nästa vecka. Returen avgörs den 15 augusti.