Burnley chockade mästarna i stökig premiär

Premier League har inletts med en rejäl skräll och en återkomst som hämtad ur en film.

Burnley slog regerande mästarna Chelsea med 3–2 på bortaplan och Wayne Rooney gjorde mål för Everton i sin comeback i laget.

Säsongen började med en rejäl kalldusch för Chelsea. När domaren blåste av efter första halvlek låg mästarna under med 0–3 och laget hade fått försvararen Gary Cahill utvisad. Sam Vokes gjorde två mål och Stephan Ward ett för ett Burnley som dominerade spelet.

Chelsea släppte spärrarna i den andra halvleken för att försöka jaga ikapp, men kom aldrig närmare än 2–3 efter mål av Álvaro Morata och David Luiz. Jakten stördes även av att Chelsea fick Cesc Fabregas utvisad i slutet och fick avsluta matchen med blott nio spelare. Därmed är en av de största premiärskrällarna i Premier League ett faktum.

Rooneys återkomst

Wayne Rooney gjorde comeback i Everton efter att ha spelat de senaste 13 säsongerna i Manchester United. Rooney fick en drömstart på sin återkomst i sin moderklubb. Strax före halvtidspausen kunde han nicka in matchens enda mål.

Svenska landslagsbacken Martin Olsson spelade hela matchen för Swansea som fick 0–0 borta mot Southampton.

I dagens tidiga match spelade Watford och Liverpool 3–3.

Tveksamt försvarsspel

Det var Liverpools försvarsspel som i allra högsta grad bidrag till att det blev många mål i matchen, med tveksamma ingripanden vid Watfords alla tre mål.

Ställningen var 2–1 till hemmalaget i halvtid, men efter paus såg Liverpool ut som ett pånyttfött lag och tog kommandot. Roberto Firmino kunde kvittera på straff sedan Mohamed Salah blivit fälld av målvakten och bara några minuter senare kunde Salah, nyförvärvet från Roma, själv slå in 3–2.

I den fjärde tilläggsminuten agerade Liverpoolförsvaret återigen osäkert och vid en tilltrasslad situation efter en hörna kunde mittbacken Miguel Britos nicka in kvitteringen för Watford.

TT