Källa: Bomben var typisk för IS

Minst 22 av offren för lördagens bombdåd mot ett bröllop i turkiska Gaziantep var under 14 år, rapporterar Reuters med hänvisning till ett uttalande från den turkiska regeringen. Även självmordsbombaren var ett barn, enligt Turkiets president Recep Tayyip Erdogan.

Turkiet försöker slå fast identiteten hos det barn som misstänks för att ha utfört dådet i Gaziantep, på order från extremistgruppen Islamiska staten (IS). Dna-tester genomförs för att ta reda på barnets kön och nationalitet, enligt tidningen Hürriyet.

En anonym säkerhetskälla uppger för Reuters att den bomb som användes i attacken var av samma slag som de som användes vid bombdåden 2015 mot en fredsdemonstration i Ankara och i gränsstaden Suruc. IS har tagit på sig dessa attacker, som dödade sammanlagt över 130 människor.

Det var i samband med att gästerna höll på att lämna bröllopet i miljonstaden i sydöstra Turkiet som sprängladdningen detonerade. I attacken dödades 51 människor och 69 skadades, vilket gör dådet till det dödligaste i Turkiet i år. Bruden och brudgummen fick föras till sjukhus, men skadades inte allvarligt.

Turkisk polis söker två personer som sågs anlända till bröllopet tillsammans med självmordsbombaren, och som sedan flydde platsen, enligt den turkiska nyhetsbyrån Dogan.

Dådet är en del i IS försök att etablera sig i Gaziantep, säger den turkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan.

"Vårt land och vår nation har återigen endast ett budskap till dem som angriper oss – ni kommer inte att lyckas", sade Erdogan i ett uttalande på söndagen.

TT