Den försvunne pojken tros ha hittats död

En död person har hittats i Falkenberg. Polisen tror att det är den tolvårige pojke som varit försvunnen i tre dygn.

Tusentals människor har engagerat sig i sökandet efter tolvåringen.

Under flera dagar har en stor sökinsats pågått efter pojken. Sent på fredagseftermiddagen kallade polisen till en pressträff vid Vinbergs församlingshem.

En död person hade hittats vid 15.40, enligt lokalpolisområdeschefen Christer Bartholdsson. Pojkens föräldrar är informerade om fyndet.

– Kroppen är inte till fullo identifierad, men med största sannolikhet är det den försvunne pojken som man har anträffat, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisregion Väst, till TT.

Enligt Christer Bartholdsson hittades kroppen i vattnet vid Hertings kraftstation i Ätran.

"Många har deltagit i sökinsatsen och visat stort engagemang för att den försvunne pojken skulle komma till rätta och många är därför också starkt berörda av händelsen. Vi är djupt tacksamma för all hjälp i de gemensamma ansträngningarna att hitta den försvunne. Våra tankar går framför allt till alla i pojkens närhet, hans familj och vänner", säger han i ett uttalande som publicerats på polisen hemsida.

Christer Bartholdsson säger att brottsrubriceringen om människorov kvarstår, men att det inte finns något som nu stärker misstankarna om brott i samband med pojkens död.

Tolvåringens försvinnande engagerade mängder av människor. Tusentals frivilliga har hjälpt till att leta efter pojken.

– Det har varit väldigt många inblandade i det här, som polis, andra myndigheter, organisationer som Missing People och frivilliga. Det har varit en gigantisk sökinsats som nu avbryts, säger Peter Adlersson.

Den försvunne pojken, som har Downs syndrom, gick ut med hunden i tisdags men kom inte tillbaka hem.

TT