Foto: Thibault Camus/AP/TT

Chris Brown nekar till våldtäkt

Den amerikanske sångaren Chris Brown nekar via sitt Instagramkonto till anklagelserna om att ha våldtagit en kvinna i Paris.

Telegram från TT / Omni
23 jan. 2019, 02.22

"Jag vill vara väldigt tydlig. Det här är falskt och skitsnack", skriver han, och tillägger att anklagelserna är respektlösa mot hans dotter och familj och emot hans "karaktär och moral".

Brown greps i måndags morse av polis i Paris, misstänkt för att ha våldtagit en kvinna och släpptes senare. Enligt åklagaren kommer han inte att åtalas just nu, däremot fortsätter polisen sin utredning.

Enligt tidningen Closer Magazine greps Brown, hans livvakt och en vän, efter det att en 24-årig kvinna uppgett att hon blivit våldtagen i Browns hotellsvit den 15 januari. Hon ska ha träffat sångaren på en nattklubb.

Browns advokat uppger för TMZ att man kommer att lämna in en stämningsansökan mot kvinnan för förtal.

29-årige Chris Brown har tidigare anklagats för både våldtäkt och misshandel. 2009 dömdes han för grov misshandel av sångerskan och dåvarande flickvännen Rihanna. Han har även anklagats för att ha smitit från en trafikolycka, för att ha hotat en kvinna med vapen och för droginnehav. Han får inte längre uppträda i exempelvis Australien, Nya Zeeland och Storbritannien på grund av sin kriminella bakgrund.