Modi på besök i Stockholm

Mycket står på spel när Indiens premiärminister Narendra Modi besöker Sverige i dag för möten med bland annat statsminister Stefan Löfven.

Indiens premiärminister Narendra Modi landade på Arlanda i går kväll. Times of India beskriver besöket som avgörande och diskussionerna ska kretsa kring smarta städer, handel, tillväxt, global säkerhet, investeringar och klimatförändringarna.

Källor för tidningen uppger att Modi vill knyta närmare band till de nordiska länderna. Sverige å sin sida vill försöka ge den växande handeln med landet ytterligare en skjuts.

Under besöket kommer Modi också att träffa representanter för näringslivet i ett rundabordssamtal. Enligt uppgift till TT kommer representanter från Volvo, ABB, Astra Zeneca, Ericsson, Atlas Copco, Investor, SKF och Saab att finnas på plats.

För Saab hägrar en potentiell jätteaffär med Indien, som är på jakt efter nya stridsflygplan. Löfven sade inför mötet enligt Bloomberg att det vore konstigt om inte Gripen togs upp under samtalen.

På kvällen kommer Modi att delta i bilaterala samtal med de övriga nordiska ledarna, och sedan i ett gemensamt nordiskt-indiskt möte.

TT