En död när stormen slår mot Storbritannien

Kraftigt regn med översvämningar tvingar människor att lämna sina hem i Wales och England. Den brittiska vädertjänsten Met Office varnade för att stormen Dennis kan bli livshotande – och nu bekräftas det första dödsfallet av polisen.

Telegram från TT / Omni
16 febr. 2020, 12.49

Under söndagseftermiddagen berättade polisen i den walesiska staden Ystradgynlais på Twitter att en man fallit ner i en flod och dött. Polisen efterfrågar tips från allmänheten.

Met Office, Storbritanniens motsvarighet till SMHI gick under dagen ut med en varning på den högsta nivån, vilket innebär att invånare uppmanas att sätta sig i säkerhet. Enligt varningen finns en risk för betydande konsekvenser av översvämningar, samt livsfara på grund av snabbt strömmande vatten, omfattande översvämningar på fastigheter och vägavspärrningar. På flera håll har räddningstjänsten pumpat vatten ur översvämmade hus, rapporterar BBC.

Närmare 500 översvämningsvarningar har utfärdats i hela landet, där träd har dragits upp med rötterna eller brutits itu. Vindar på mer än 40 meter per sekund har uppmätts i Aberdaron i södra Wales.

I norra England har soldater satts in för att hjälpa till under de översvämningar och kraftiga vindar som ovädret för med sig och dessutom för att rensa upp efter förra helgens storm Ciara.

– Våra soldater är alltid redo att stödja lokala myndigheter och samhällen närhelst de behöver det, säger försvarsminister Ben Wallace.

Flygbolagen British Airways and Easyjet uppger att de låtit vissa plan stå kvar på marken på grund av det dåliga vädret. Även tåg ha tvingats ställa in som en följd av stormen Dennis.