Washington och Nashville kvitterade

Först kvitterade Washington mot Pittsburgh i kvartsfinalserien i Stanley Cup. Därefter gjorde Nashville samma sak mot Winnipeg – men först i den andra förlängningsperioden.

För Washingtons del satte Nicklas Bäckström det sista målet, 4–1, i öppen kasse i slutet av tredje perioden.

Den svenske stjärnan har nu gjort tre mål under NHL-slutspelet. Parhästen Alexander Ovetjkin inledde matchen med att sätta 1–0 drygt en minut in i matchen.

Washington gick upp till 3–0 inför hemmapubliken innan de regerande mästarna i Pittsburgh kunde svara 13:04 in i andra perioden genom Kris Letang.

Även Patric Hörnqvist jublade i en omdiskuterad situation i andra perioden och trodde att han blivit målskytt. Men efter en lång videogranskning konstaterade domarna att det inte var mål. Både Hörnqvist och Pittsburghs lagkapten Sidney Crosby protesterade högljutt.

Pittsburgh tvingades åter spela utan den ryske stjärnan Jevgenij Malkin, som har en benskada. Även Carl Hagelin har missat de två matcherna i kvartsfinalserien med en skada på överkroppen efter att ha tacklats av Claude Giroux i den sista åttondelsfinalen mot Philadelphia.

Nashvilles seger över Winnipeg med 5–4 satt hårdare inne. För att skilja lagen åt gick matchen in i två övertidsperioder, där Kevin Fiala så småningom kunde avgöra knappt sex minuter in i den andra.

I matchen gjorde Viktor Arvidsson sitt tredje mål för Nashville i slutspelet, och hade även två assist. Filip Forsberg gjorde tre assist.

I båda matchserierna står det nu 1–1. Kvartsfinalerna avgörs i bäst av sju matcher.

TT