Foto: Jessica Gow/TT

Isabella Löwengrip: "Det är väldigt läskigt"

Influeraren Isabella Löwengrip lämnar Sverige för att satsa utomlands – men först utlovar hon ett personligt sommarprat om de första 14 åren i livet.

– Till och med de som har följt mig allra längst och närmast ska känna att de kommer mig mycket närmare, säger hon.

Telegram från TT / Omni
13 juni 2019, 13.53

Influeraren Isabella Löwengrip blev känd som Blondinbella när hon började blogga. Hon delar ofta med sig av sitt liv på olika sociala kanaler – men den här gången är känslan annorlunda.

– I vanligt fall är jag väldigt trygg i det jag gör. Jag har varit i rampljuset länge, men nu måste jag erkänna att det är väldigt läskigt. När jag pratar i media är det i min jobbroll, nu är det Isabella ni får höra.

"Otroligt omtumlande"

Hon har tidigare berättat att det här blir det sista hon gör i Sverige. Därefter lämnar hon landet för att satsa helhjärtat i USA, med målet att bli världens mäktigaste affärskvinna.

– Det handlar om att man måste stänga en dörr för att öppna en annan. Sedan kände jag mig väldigt klar här, och att få avsluta så här, att vara sommarvärd, det kan inte bli bättre, säger hon.

Även artisten Marie Nilsson Lind sommarpratar i år, något hon gör för andra gången. Nästa år ger hon ut sin bok "Älska mig för den jag är" om systen Josefin Nilsson vars livsöde väckte starka känslor efter den SVT-dokumentär som sändes tidigare i år.

– Anna-Karin har gjort en fantastisk dokumentär, men man hinner inte få med alla nyanser av det som hänt. Jag vill också berätta om Josa, om hur underbar hon var och inte enbart gräva ner mig i det eländiga. Jag vill försöka berätta om saker som berört mig och om att världen inte blir sig lik igen när man förlorar sin syster.

TT: Hur har tiden varit efter dokumentären?

– Otroligt omtumlande, ingen visste att det skulle bli så stort. Jag blev så rörd, jag såg upp emot himlen mot Josa och sade "nu ser du, nu får du upprättelse".

Tar in mamma

Rapparen Erik Lundin gör sitt första sommarprat, och kommer att prata om sin livsresa. Med sig som hjälp har han sin mamma.

– Den idén föddes för många år sedan när jag började göra intervjuer. Det fanns delar där jag stakade mig, "jag kan inte gå in på det här för det är inte mina historier att berätta, min mamma måste berätta det här". Nu får hon chansen att berätta med egna ord om saker som har format mig som person, säger han.

Bland övriga som pratar i år finns skådespelaren Sissela Kyle, sångerskan Nina Stemme, artisten Lisa Miskovsky samt konstnären Stina Wollter. Den senare ska prata om ett avgörande möte i hennes liv som "möblerade om i hennes andliga landskap och skapade försoning". Även nyligen bortgångne kompositören Sven-David Sandström sommarpratar via ett förinspelat program.

Först ut är skådespelaren Fares Fares och avslutar gör artisten Jill Johnson. "Sommar i P1" har premiär på midsommardagen klockan 13 och sänds till och med den 18 augusti.

Fakta: Fakta: Årets sommarvärdar

JUNI

22 Fares Fares

23 Grynet Molvig

24 Isabella Löwengrip

25 Anders Hansen

26 Stina Wollter

27 Magnus Ranstorp

28 Tony Irving

29 Jonas Hassen Khemiri

30 Nicklas Lidström

JULI

1 Caroline Farberger

2 Anne Ramberg

3 Erik Niva

4 Kodjo Akolor

5 Carin Rodebjer

6 Isabelle Gulldén

7 Jonas Gardell

8 Hamid Zafar

9 Carina Bergfeldt

10 Sven-David Sandström

11 Anne Sverdrup-Thygeson

12 Joakim Lundell

13 Emma Frans

14 Leif Östling

15 John Lundvik

16 Björn Runge

17 Madeleine In Hwa Björk

18 Mats Strandberg

19 Britta Marakatt-Labba

20 Vera Vitali

21 Svante Thuresson

22 Lisa Miskovsky

23 Ola Serneke

24 Gunilla Kindstrand

25 Alexander Mahmoud

26 Sissela Kyle

27 Maria Borelius

28 Adam Pålsson

29 Eija Hetekivi Olsson

30 Björn Frantzén

31 Anna Rosling Rönnlund

AUGUSTI

1 Thomas Sandell

2 Amanda Zahui

3 Måns Möller

4 Marie Nilsson Lind

5 Ali Abbasi

6 Ingrid le Roux

7 Agneta Pleijel

8 Erik Lundin

9 Azita Shariati

10 Molly Sandén

11 Michael Tjernström

12 Olof Skoog

13 Josette Bushell-Mingo

14 Nick Bostrom

15 Emma Leijnse

16 Tilde de Paula Eby

17 Nina Stemme

18 Jill Johnson