Foto: Mats Andersson/TT

Kedjad och skolös rymling fortfarande fri

Polisen har avslutat den operativa delen i sökandet efter en man i handfängsel som rymde från Hudiksvalls tingsrätt. Mannen är ännu på fri fot men är efterlyst i hela landet.

Telegram från TT / Omni
20 jan. 2019, 14.49

Det var på söndagseftermiddagen som en man i 20-årsåldern rymde i samband med att han skulle föras in till tingsrätten för en häktningsförhandling. Mannen, som tappade sina tofflor vid flykten, var iförd blå arrestkläder och hand- och midjefängsel.

– Han springer ifrån arrestvakterna. De ska inte ha hunnit in i tingsrätten när det här sker, utan han avviker utanför, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson.

Polisen inledde därefter en operativ insats men lyckades inte hitta mannen, som fortfarande är på fri fot.

– Den operativa insatsen är avslutad, men vi har inte slutat leta efter honom, säger Torsten Hemlin vid polisen ledningscentral.

Tingsrätten i Hudiksvall ligger i en äldre byggnad. "Ett vitt, nästan jugendpalats, på en liten höjd", beskriver Daniel Wikdahl byggnaden.

– Personer som ska in där tas ur bilarna utanför, sedan är det en liten promenad. Så någonstans där har han försvunnit.

Mannen var anhållen misstänkt för häleri och stöld. Han bedöms inte vara farlig för allmänheten. För närvarande finns inga uppgifter om att mannens ska ha fått hjälp att rymma.