Foto: Erik Mårtensson / TT

Klart: Hellkvist lämnar Modo för Leksand

Björn Hellkvist har gjort sitt i Modo.

Hockeytränaren är inte längre önskvärd i Ö-viksklubben – och är i stället klar för Leksand.

– Vi har tyvärr inte förtroende för Björn Hellkvist längre, säger ordförande Ulf Strinnholm till Modo Channel.

Telegram från TT / Omni
29 april 2020, 13.12

Hellkvists framtid har varit en följetong de senaste veckorna, sedan Leksand visade intresse för honom. Ishockeytränaren sade sig vara intresserad av ett klubbyte, men Modo ville inte släppa Hellkvist.

– Vi har stängt den dörren och Leksand har accepterat vårt nej, sade Modos vd Johan Widebro då till Allehanda.

Sista ordet var dock inte sagt. Björn Hellkvists vilja att lämna klubben har inte mötts av glada miner hos fansen och efter att ha utvärderat situationen väljer nu klubben att släppa tränaren, som förlängde sitt kontrakt med Modo så sent som för några månader sedan.

– Vi har gjort bedömningen att förtroendet för Björn Hellkvist är förbrukat i föreningen bland våra sponsorer och supportrar, säger ordföranden Ulf Strinnholm.

Modo har haft en tung period i coronakrisen. I och med att säsongen blev nedlagd så gick klubben miste om en bra möjlighet att ta sig upp från hockeyallsvenskan till SHL. På kort tid har Modos trupp sedan dess slagits i spillror, när stjärna efter stjärna har gått till andra klubbar.

Kort efter Modos offentliggörande gick Leksand ut med nyheten att Björn Hellkvist ska träna SHL-klubben framöver.

"Det ska bli kul att få sätta sig in i byn och lära känna Leksand, och framför allt få komma i gång med det nya jobbet", säger Hellkvist till Dalaklubbens hemsida.