Foto: Fredrik Sandberg/TT

Kovacs lämnar Luleå: "Inga hard feelings"

Robin Kovacs lämnar SHL-ettan Luleå med omedelbart verkan.

Storstjärnan spelade inte i 7–4-segern mot Rögle på torsdagen.

– Jag hade tänkt spela klart denna säsong, säger poängkungen, som är klar för Örebro, till SVT.

Telegram från TT / Omni
16 jan. 2020, 17.17

8 november avslöjade Aftonbladet att Robin Kovacs var klar för Örebro till den kommande säsongen – men flytten från Luleå går redan nu.

På sin webbplats konstaterar klubben i en mening att Kovacs lämnar serieledaren, och han fanns inte med på isen i torsdagskvällens bortamatch mot Rögle.

– Tanken var att han skulle spela, men när infon kom ut att han var klar för Örebro tyckte vi i samråd med Robin att det skulle bli för mycket fokus på honom. Så han åkte hem till Luleå och pratade med familjen och har försökt lösa allting, säger Luleås tränare Thomas Berglund till C More.

"I en svår sits"

AIK-fostrade Kovacs säger till SVT att han gärna hade spelat klart säsongen med Luleå.

– Men sen kom uppgifterna ut och det satte mig i en svår sits. Jag tycker ändå att det inte påverkat mitt spel och min prestation på isen, säger han.

Berglund menar att det är bäst för alla parter att Kovacs, som är Luleås bästa poängplockare med åtta mål och elva assist, flyttar till Örebro omedelbart.

– Först och främst är Robin en jäkligt bra kille. Vi har en bra relation, det är inga hard feelings. Ryktena har gått att han ska vara klar för Örebro och det har legat honom lite i fatet. Han fick fansen emot sig, jag upplever att hans spel har blivit lite lidande. Örebro kom med ett erbjudande och vi tyckte att det var lika bra att han fick gå dit, han ville det själv också.

Komarek ersätter

I samband med att Kovacs lämnar Luleå har klubben gjort klart med Konstantin Komarek, som hämtas in från Malmö. Österrikaren har tidigare i karriären gjort flera säsonger i Luleå.

– Vi tror att han kan vara en bra ersättare.

Utan Kovacs hade Luleå inga som helst problem att vinna borta mot Rögle. Segersiffrorna skrevs till 7–4.

– Vi visade att vi var bestämda, säger Berglund.