Mörkare säsong av "Stranger things" väntar

Det nördiga pojkgänget i Netflix-serien "Stranger things" är på väg in i puberteten, något som påverkar den tredje säsongen. Bröderna Ross och Matt Duffer, som ligger bakom serien, utlovar dessutom en ännu mörkare stämning än tidigare.

Telegram från TT / Omni
03 juli 2019, 13.52

Hemskheterna tycks aldrig ta slut i den fiktiva staden Hawkins i den amerikanska delstaten Indiana. Seriens skapare, bröderna Duffer, har stulit publikens hjärtan genom att spela på nostalgisträngarna hos alla som växte upp med 1980-talets nördiga populärkultur.

De trailers som har pytsats ut under året ger en vink om att temat för seriens tredje säsong är gränslandet mellan barn och vuxen, samtidigt som det mörka hotet fortfarande inte är avvärjt.

Nytt intresse: tjejer

Bröderna Ross och Matt Duffer har pratat med Entertainment Weekly om vad som väntar de olika rollfigurerna. Den hårt ansatte Will Byers kommer att få ett andrum från det parallella universumet Upside down, men samtidigt verkar hans vänner ha hittat ett nytt intresse förutom brädspel, nämligen tjejer.

– Will ser fram emot en sommar med nya "Drakar och demoner"-sessioner. Men hans vänner verkar plötsligt mer intresserade av tjejer än av spel. Är de på väg att överge honom? säger Matt Duffer.

Större antagonist

Säsong tre utspelar sig under sommarlovet 1985. Nya spelplatser är bland annat en nyöppnad galleria i Hawkins och en offentlig pool, där rollfiguren Max styvbror Billy arbetar som badvakt. Billy får en större roll i nya säsongen och utmålas som en ännu större antagonist än tidigare. Även rollfiguren Lukas lillasyster Erica får en utvecklad roll, när hon och hennes kompisar dras in i mysteriet kring det som pågår i staden.

Bland de nya skådespelarnamnen märks Maya Thurman-Hawke, dotter till skådespelarna Uma Thurman och Ethan Hawke. Hennes rollfigur Robin extrajobbar i gallerians glasskiosk och får stifta bekantskap med populäre Steve, som definitivt inte tycker att hon är hans typ, åtminstone inte enligt bröderna Duffer.

Fakta: "Stranger things"

Den amerikanska science fiction-serien med skräckinslag hade premiär 2016. Första säsongen utspelade sig 1983 och serien har hyllats för sina många populärkulturella referenser och inte minst för stämningen, som har inspirerats av Stephen Kings böcker och Steven Spielbergs filmer.

Tvillingbröderna Ross och Matt Duffer är födda 1984 och står som både manusförfattare och regissörer såväl som producenter till serien. De har tidigare uppgivit att "Stranger things" förmodligen kommer att få fyra eller max fem säsonger.

Tredje säsongen har tagit två år att färdigställa och har premiär den 4 juli på Netflix.