Foto: John Minchillo

Petersons drömstart: "Kan slå de bästa"

Drömstart på US Open för Rebecca Peterson.

Svenskan är vidare till den andra omgången i grand slam-turneringen efter vinst i två raka set mot olympiska mästaren Monica Puig.

– Jag har visat att jag kan slå de bästa spelarna, säger hon.

Telegram från TT / Omni
26 aug. 2019, 18.32

US Open är igång – och årets sista grand slam-turnering i tennis kunde knappast ha inletts bättre för svenska Rebecca Peterson.

Det blev seger direkt mot den olympiska mästaren från Rio 2016: Monica Puig.

Stockholmstjejen hamnade visserligen i ett tidigt 0–2-underläge i det första setet mot sin 59-rankade motståndare från Puerto Rico. Men Peterson, som är 71:a på världsrankningen, tog sig samman, vände och tog hem setet med 6–3.

I det andra setet följdes spelarna åt fram till 3–3 men sedan lade Peterson in en extra växel. 24-åringen bröt Puigs serve två gånger om och vann även det andra setet med 6–3.

– Det är alltid lite nervöst i första matchen i en grand slam. Det var lite passivt och jag slog inte riktigt igenom slagen men jag är glad över att vara vidare till den andra omgången, säger Peterson.

Självförtroendet på topp

Peterson har imponerat sedan hardcourt-säsongen startade efter Franska mästerskapen i början av sommaren och har de senaste veckorna bland annat besegrat namnkunnigt motstånd som Sloane Stephens, USA, tjeckiskan Barbora Strycova och Johanna Konta från Storbritannien.

TT: Du har haft en fin hardcourt-säsong får man säga?

– Absolut. jag har spelat bra och bevisat för mig själv vecka efter vecka att jag kan vara uppe på den här nivån och slå de bästa spelarna. Nu ska jag bara fortsätta köra.

TT: Det låter som att självförtroendet är på topp?

– Ja, såklart. Efter alla matcher har man fått ett kvitto på att man gör saker rätt och att det går i rätt riktning. Men man vill så himla mycket mer och komma längre fram.

Larsson utslagen

TT: Hur långt tror du att det kan bära i årets US Open?

– Jag tar bara en match i taget. Jag har en ny match nu på onsdag och i morgon är det träning. Det är bara att ladda om och återhämta sig.

Härnäst, i den andra omgången, ställs Peterson mot Dayana Yastremska från Ukraina, rankad 32:a i världen.

– En aggressiv spelare som spelat bra. Det kommer definitivt att bli tufft, men jag ser fram emot utmaningen. Jag kommer att vara redo.

Lika bra i singelspelet gick det inte för turneringens andra svenska, Johanna Larsson. 31-åringen fick det tufft mot 73-rankade amerikanskan Lauren Davis och föll i den första omgången i raka set, 5–7, 2–6.

Larsson får nu ladda om för dubbelturneringen där hon i sedvanlig ordning ställer upp tillsammans med belgiskan Kirsten Flipkens.