Foto: Janerik Henriksson/TT

Rögles stjärnvärvning – dubble världsmästaren

Dennis Everberg återvänder till Sverige och har skrivit ett femårskontrakt med SHL-klubben Rögle.

"Jag ser verkligen fram emot att komma hem", säger han i ett pressmeddelande

Telegram från TT / Omni
23 april 2019, 08.28

Den 27-årige ishockeyforwarden, som tagit två raka VM-guld med Tre Kronor och var med i OS i Pyeongchang förra året, spelade den här säsongen för Manitoba i AHL och för Zug i Schweiz.

Everberg är från Västerås men flyttade till Ängelholm och Rögle som tonåring. Han var med att både spela upp, och ned, Rögle från SHL-spel under tidigt 2010-tal.

"Jag ser verkligen fram emot att komma hem och återförenas med flera gamla lagkamrater från juniortiden i Rögle som Zaar (Daniel), Brithén (Ted) och Sjögren (Mattias). Det var roliga år och nu återförenas vi igen, när vi fortfarande är mitt i karriären. Jag är fortfarande sugen på att vinna, det är därför jag håller på med det här och vill ha min bästa hockey framför mig", säger Dennis Everberg i ett pressmeddelande.

Everberg lämnade Rögle 2014 för två säsonger i Colorados NHL- och AHL-organisation. 2016 var han tillbaka i Sverige och SHL, men lämnade Växjö efter bara en säsong för spel i KHL.

"Vi är mycket stolta över att ännu en klasspelare fostrad i Rögle väljer att återvända till Ängelholm och ett långtidskontrakt när han står på toppen av sin karriär", säger Rögles sportchef Chris Abbott.