Foto: Joan Mateu/AP/TT

Spansk stad stänger ner efter virusutbrott

Telegram från TT / Omni
12 juli 2020, 19.44

Den regionala regeringen i spanska Katalonien har beordrat invånarna i och omkring staden Lleida att hålla sig i hemmet, sedan antalet bekräftade coronafall har ökat kraftigt på kort tid. Det är nu även förbjudet att samlas fler än tio personer på samma plats.

Beslutet innebär att det är första gången som invånare i ett område i Spanien måste hålla sig i hemmet sedan landet lättade på restriktionerna den 21 juni. Området, som har omkring 200 000 invånare, isolerades från resten av regionen för omkring en vecka sedan.

I Spanien är det obligatoriskt att bära munskydd för dem som vistas i stängda offentliga utrymmen, samt för dem som vistas utomhus när det är omöjligt att hålla fysisk distans.

I torsdags gick Katalonien en steg längre och gjorde det obligatoriskt att bära munskydd även när det går att hålla distans till andra personer. Balearerna, där Mallorca ingår, ska skärpa reglerna för munskydd från och med måndag, och andra regioner som Andalusien och Aragonien planerar att följa efter.