Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Stahre till USA – mot Häckens vilja

Mikael Stahre lämnar Häcken för USA – mot den allsvenska klubbens vilja.

"Vi är otroligt besvikna på hans beslut", säger sportchefen Sonny Karlsson i ett pressmeddelande.

Telegram från TT / Omni
23 nov. 2017, 09.48

Mikael Stahre bryter sitt kontrakt med Häcken med omedelbar verkan. Den 42-årige fotbollstränaren ska i stället ta sig an ett uppdrag i USA, enligt Expressen i San Jose Earthquakes.

Häcken skriver i ett pressmeddelande att klubben motsatte sig Stahres uppsägning av kontraktet, och att de överväger att förhålla sig till det som ett avtalsbrott, men att de likväl låter honom lämna. Stahre hade två år kvar på sitt kontrakt med Häcken.

"Vi sa nej med hänvisning till att vårt avtal gäller, när Mikael kom och sa att han lämnar oss för ett annat uppdrag", säger sportchefen Sonny Karlsson.

"Det sätter oss i en sits där vi en månad före säsongsstart står utan tränare. Men vi är inte rädda för den här utmaningen, vi kommer att hitta en ny bra tränare."

Mikael Stahre kom till Häcken inför den gångna säsongen från kinesiska Dalian Yifang. Tidigare i karriären har han bland annat tränat AIK, IFK Göteborg och grekiska Panionios. På hans meritlista finns bland annat ett SM-guld och två svenska cupen-titlar.

Häcken slutade på fjärde plats i allsvenskan 2017.