Foto: Jonas Ekströmer/TT

Testbatteri till elsparkcykel startade brand

Telegram från TT / Omni
31 okt. 2019, 04.15

Det var ett prototypbatteri till en elsparkcykel som exploderade och orsakade kontorsbranden i Stadshagen i Stockholm sent på onsdagskvällen, uppger elsparkcykelföretaget Voi.

"Det rör sig alltså inte om ett batteri eller en elsparkcykel som används i vår nuvarande produktion eller i vår aktiva flotta", skriver företaget i ett pressmeddelande.

Det var klockan 23.30 på onsdagsnatten som räddningstjänsten larmades till Vois testlokaler i Stockholm. Ett batteri hade fattat eld när det satt på laddning och rökutvecklingen var kraftig. En medarbetare som var i närheten av explosionen undersöktes av ambulanspersonal, men konstaterades vara oskadd. Branden orsakade rökskador även för ett annat företag i lokalen.

"Just nu är det för tidigt att dra några slutsatser kring händelseförloppet som orsakade incidenten. Vi har inlett en utredning som kommer att genomföras av Svenska brandskyddsföreningen och oss själva. Vi samarbetar fullt ut med alla inblandade parter i utredningen", skriver Voi i ett pressmeddelande.

Kontoret är stängt tills det att lokalerna blivit besiktigade, men företagets verksamhet pågår som vanligt, skriver Voi.