Foto: Karin Wesslen/TT

Angreps av krokodil – fick armen amputerad

I augusti angreps en 79-årig man av en krokodil på Skansenakvariet i Stockholm. Nu berättar mannen, som förlorade en arm, om olyckan för Aftonbladet.

Telegram från TT / Omni
12 sept. 2019, 21.12

– Det kändes som att den försökte dra mig över glaset. Det blev en dragkamp mellan krokodilen och mina bröder som försökte hjälpa mig. Jag var som en gummisnodd mellan dem, säger 79-åringen till tidningen.

Den 20 augusti hade ett sällskap en kräftskiva på akvariet. Mannen skulle sjunga en sång och klev upp på trappavsatsen framför den inglasade krokodildammen.

– Jag hann inte börja förrän krokodilen tog tag i min vänsterarm. Det var som ett kanonskott. Jag hade inte en chans att komma loss, säger han till Aftonbladet.

Med hjälp av andra middagsgäster lyckades 79-åringen till slut komma loss. Han blödde kraftigt från vänsterarmen och fördes direkt till sjukhus där han opererades. Dagen efter fick 79-åringen beskedet att armen amputerats ovanför armbågen.

– Just nu känner jag mig ganska lugn inför det som hände. Jag vet att det är en katastrof för mig själv men jag ska försöka bearbeta det så gott det går, säger mannen.

Han berättar att ett mål i framtiden är att kunna spela golf igen.