Foto: Tommy Pedersen/TT

Ärkerivalen nollades: "Blir för bekväma"

Det har ösregnat skott mot Färjestads målvakter under säsongsinledningen.

Mot Frölunda duggade det bara.

Då höll Arvid Holm nollan och såg till att Karlstadlaget vann med 3-0 (1-0, 0-0, 2-0).

Telegram från Linus Schröder/TT / Omni
17 okt. 2020, 20.33

Kanske var det ett besök från serieledande ärkerivalen Frölunda som krävdes för att Färjestad skulle få ordning på sin defensiv i SHL-ishockeyn.

Där det tidigare har sett virrigt och ihåligt ut var det nu full koncentration som gällde från första nedsläpp.

Det gav säsongens andra trepoängare för det pressade Karlstadlaget. Oskar Bäck, Michael Lindqvist och Carl Jakobsson gjorde målen i 3-0-segern.

– Vi är aktiva och aggressiva. Vi flyttar pucken som vi vill göra i anfallsspelet och det är många delar i spelet utan puck som är bättre än tidigare, säger tränaren Johan Pennerborn till C More.

Hemmalaget hade hela tiden gott om folk i ytan framför målvakten Arvid Holm och såg till att de flesta Frölundaskotten kom från långt håll.

Holm tackade medspelarna för hjälpen genom att notera säsongens första nolla.

”Vet vad vi får”

Framåt gjorde den tilltänkt defensiva enheten med Bäck, Jakobsson och Pontus Widerström en riktigt bra match.

Bäck rakade in 1-0 halvvägs in i första perioden och Jakobsson utnyttjade ett Frölundamisstag när han sköt 3-0 med mindre än nio minuter kvar av matchen.

– Vi avslutade riktigt bra förra säsongen och det har känts bra när vi har fått chansen nu också. Vi tänker inte så mycket. Vi försöker bara ha skoj, säger Bäck till C More.

Tvekande gäster

Undantaget ett par riktigt långa puckinnehav i offensiv zon i andra perioden visade gästerna från Göteborg inte upp någon serieledaroffensiv – och Frölunda tvingades åka hem som tabelltrea.

– Vi blir för bekväma. Vi tvekar både med och utan puck. Det är den där tankesekunden man inte har råd med. Färjestad har attityden och vinner rättvist, säger tränaren Roger Rönnberg till C More.