Detta är en artikel från TT.

Billborn får sparken – han uppges ersätta

Telegram från TT / Omni
11 June 2021, 09.51, uppdaterad 11 June 2021, 10.24

Mindre än två veckor efter att ha lett Hammarby till den allsvenska fotbollsklubbens andra titel på 106 år får tränaren Stefan Billborn sparken.

En ersättare ska presenteras inom kort, enligt Expressen kan det bli Mjällbys tidigare succétränare Milos Milojevic.

Stefan Billborn tog över Hammarby i januari 2018 och har de senaste tre och ett halvt åren gjort Stockholmslaget till ett cupmästarlag. Men mindre än två veckor efter straffläggningssegern mot Häcken på Tele2 arena den 31 maj får 48-åringen sparken.

”Behöver förändring”

”Stefan har gjort ett viktigt arbete för oss, men vi har gemensamt inom klubbledningen tillsammans med den sportsliga ledningen kommit fram till att vi behöver en förändring för vår fortsatta sportsliga utveckling”, säger Hammarbys ordförande och tillförordnade vd Richard von Yxkull i ett uttalande på klubbens webbplats.

Redan veckan före titeln i svenska cupen, fotbollsföreningen Hammarbys andra någonsin, efter SM-guldet 2001, sedan bildandet 1915, uppgav Aftonbladet att Billborn skulle få sparken.

Något som då dementerades av klubben, men nu blivit verklighet.

Allsvensk åtta

Hammarby, som återfinns på åttonde plats i allsvenskan, skriver på sin webbplats att en ny tränare ska presenteras inom kort. Expressen skriver att det kan bli Milos Milojevic, tidigare succétränare i Mjällby och nu assisterande i serbiska Röda Stjärnan.

”Vi förstår att det finns ett stort intresse för vem som tillträder som ny chefstränare, men vi ber om att få återkomma till det så fort det är klart. Vi har långt gångna samtal med ett par tilltänkta kandidater och kommer att kommunicera vem vår nya chefstränare blir så fort vi har nått ett beslut”, säger Richard von Yxkull.