Bolund: "Beredskap att skruva i företagsstöd"

Det finns beredskap för att rätta till sådant som inte blev bra i krisstöden till företag, enligt finansmarknadsminister Per Bolund.

– Det har varit väldigt bråttom att ta fram dem. När de sedan når användarna kan man behöva skruva i någon del, säger Bolund.

Telegram från TT / Omni
02 april 2020, 06.30

– Vi lägger ju förslagen för att de ska göra skillnad, säger han apropå kritiken om krångel och dåligt anpassade stöd för småföretag.

Häromdagen träffade han och det andra MP-språkröret, vice statsministern och miljöministern Isabella Lövin, en grupp småföretagare från olika branscher för att få inspel om förslag som regeringen lagt och vad som kan göras mer.

– Vi följer utvecklingen noga, säger Isabella Lövin om kritiken mot förslag som redan lagts och att det inte räcker för att rädda företag i den unikt dramatiska nedgång som drabbat många.

– Men man ska inte förminska det som vi redan har gått ut med, säger Lövin men tillägger att regeringen inte utesluter mer.

Det kanske även behövs mer information från regeringen, resonerar hon, för att det ska gå fram vilka möjligheter de lagda förslagen ger.

Konjunkturinstitutet (KI) har sagt att det kan behövas insatser för minst 60 miljarder till utöver det som redan presenterats, och då en del av dem till företagen.

– Vi har ju lagt 84 miljarder hittills, ett väldigt stort paket. Men vi har ju också sagt att vi behöver insatser för att få igång hjulen igen när den värsta krisen är över, säger Per Bolund.