Foto: Patric Söderström/TT

En poäng för desperat jagande Kalmar

Kalmar behövde tre poäng för att lyfta från platsen som nästjumbo. De hade 1–0 mot Varberg, men fick till slut nöja sig med 1–1.

– Vi är väldigt hoppfulla och motiverade. Varje match är en ny chans att ta poäng, vi måste bara få ihop alla bitar i spelet, sade veteranen Emin Nouri, för dagen lagkapten i Kalmar.

Telegram från TT / Omni
28 sept. 2020, 21.07

Bra spel senast mot IFK Göteborg och också tre poäng. Något Kalmar hoppades kunna bygga vidare på.

– Vi visade vad vi kan i den matchen, vi höll en bra standard genom hela matchen och det hoppas vi kunna komma tillbaka till, sade Emin Nouri.

Men riktigt dit nådde inte Kalmar mot Varberg. De hade annars chansen att vid seger gå förbi i alla fall Helsingborg. Men efter en poäng ligger laget kvar som nästjumbo.

– Vi kan inte bara ge upp, det är många matcher kvar att spela. Vi vet att vi kan vinna matcher om vi bara kommer upp i den nivån vi hade mot Göteborg, sade Nouri.

"Han skulle skämmas"

Annars handlade mycket av eftersnacket om domarnivån. Varberg fick ett mål bortdömt.

– Det är ett mål vi aldrig får tillbaka, samma som straffen förra matchen. Nivån är inte bra, sade Varbergtränaren Joakim Persson som hade en ordväxling med domare Kristoffer Karlsson efter matchen.

– Jag sade att han skulle skämmas.

Kalmar ropade högt på straff efter att Isak Magnusson gått omkull i straffområdet.

– Han (Kristoffer Karlsson) kan inte ha sett det. Hade han sett det hade han så klart blåst straff. Domarna gör ändå så gott de kan, sade Emin Nouri.

Kritik mot domarna överlag

Bland tränarna var det en klar frustration över domarinsatserna inte bara i den här matchen utan under hela säsongen.

– Det är högt och lågt hela tiden, matcherna blir brutalt sönderhackade, sade Joakim Persson och fick medhåll av kollegan i Kalmar, Nanne Bergstrand.

– Det är en berg- och dalbana. Det som är gult kort ena stunden är inte ens frispark i nästa. Det är klart att det blir svårt för spelarna att veta vad som gäller, sade Bergstrand.

I måndagens match blev det också många svåra situationer då den präglades mer av kamp än skönspel.

– Vi är nöjda med en pinne i alla fall, sade Joakim Persson.