Familj fast på hotellet: Ingen pratar med oss

Thomas Strandvik är fast med sin fru och sina två barn på hotellet som satts i karantän på Teneriffa efter viruslarmet.

– Vi har egentligen inte fått någon information över huvud taget, säger han.

Telegram från TT / Omni
25 febr. 2020, 17.18

Thomas Strandvik, 44, kom till Teneriffa med familjen för en vecka sedan och skulle egentligen ha rest tillbaka till Jomala på Åland i dag – om de bara hade fått lämna hotellrummet på H10 Costa Adeje Palace.

Han berättar att han vaknade halv åtta i på tisdagsmorgonen, lokal tid, och började med att läsa nyheterna på mobilen. Efter ett tag hittade han en artikel om ett hotell på Teneriffa som satts i karantän eftersom en av gästerna hade smittats av coronaviruset.

– Då såg jag att, fan, det där är ju vårt hotell. Jag gick upp och hittade en lapp som var instucken under dörren där det stod att de beklagade att informera oss om att hotellet hade stängts ned på grund av sanitära olägenheter, och att vi inte fick lämna rummet, säger Thomas Strandvik.

Ingen information

Han bestämde sig för att snabbt gå till de två barnen Emilia och Daniel som har ett eget rum på hotellet, och därefter samla alla på hans och frun Harriets rum.

Först vid 16-tiden fick de sin första måltid på hela dagen.

– Vi har just fått en påse med mackor och frukt, och lite pastasallad, säger han.

De har däremot inte fått någon information från hotellpersonalen eller myndigheterna, utöver lappen som sköts in under dörren.

– Det står i finska medier att vi ska få röra oss på hotellområdet. Men jag har inte fått det bekräftat eftersom ingen har pratat med oss, säger han.

"Tur i oturen"

Rummet är 25 kvadratmeter och har en balkong.

Barnen sysselsätter sig med att vara inne på sociala medier. Thomas och Harriet följer nyheterna och läser böcker. De oroar sig för att karantänen kan bli långvarig.

– Två veckor utan lön för två personer, det skulle bli en väldigt dyr semester. Sedan kommer barnen såklart efter i skolan, säger han.

TT: Är ni oroliga?

– Det gäller ju att tvätta händerna väldigt mycket och inte vara i kontakt med folk.