Foto: Johan Nilsson/TT

Flera skadade i bråk i Alingsås – två påkörda

Ett stort bråk ägde rum i Alingsås under söndagskvällen. Fyra personer skadades i bråket, varav två blev påkörda av en personbil. Hela händelsen ska ha filmats.

Telegram från TT / Omni
05 juli 2020, 22.15

Polisen kallades till Alingsås strax innan klockan 22 efter larm om ett bråk.

– Vi har två grupperingar som råkat i luven på varandra. Totalt har fyra personer skadats. Två som blev påkörda och två som skadades i handgemänget, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Omkring tio till femton personer var inblandade i bråket, liksom fyra–fem bilar.

Vid midnatt höll polisen på med förhör av de skadade och de som tagits till polisstationen.

– Vi har fem–tio vittnen som ska höras, en av dem har filmat nästan hela händelsen. Vi har mycket material att gå igenom, säger Fuxborg.

Grov misshandel

De fyra personerna ska ha varierande skador. Mer specifika uppgifter än så har inte polisen men samtliga har fått uppsöka sjukhus. En person är gripen misstänkt för grov misshandel.

– Det kan mycket väl hända att det blir fler gripanden framöver, säger Christer Fuxborg.

Efter att bråket startade i centrala Alingsås ska flera personer som varit med sprungit till polishuset i staden. Fyra personer har tagits in till förhör.

– Vi förhör dem och försöker att få deras bild över vad som har hänt, säger Christer Fuxborg.

"Trygghetsskapande"

Bråket ska inte vara gängrelaterat, enligt polisen. Myndigheten har nu inlett en särskild händelse, vilket innebär att myndigheten förstärker sin närvaro i Alingsås.

– Just nu är läget lugnt på platsen. Men vissa i de här grupperna är fortfarande kvar i stan, så vi är där för att se till att inget eskalerar. Vi är också här för en trygghetsskapande effekt i Alingsås, säger polisens presstalesperson.

Flera vittnen har hört av sig till polisen och en av uppgifterna som de fått är att det även ska ha använts någon form av beväpning i bråket.

– Man har sett en del tillhyggen, det har varit något de inblandade har burit på, säger Christer Fuxborg.