Detta är en artikel från TT.

Folkparksturnéerna ställs in

Telegram från TT / Omni
5 May 2020, 08.26, uppdaterad 5 May 2020, 08.49

Inte ens världskrigen kunde stoppa folkparksturnéerna – men nu ställs de in för första gången på 115 år.

– Det är extremt tråkigt, vi har genomfört det här alla år, alltid, säger Calle Nathanson, vd för Folkets Hus och Parker till TT.

Till följd av coronaviruset ställer Folkets Hus och Parker in de riktstäckande folkparksturnéerna, någonting som inte har hänt tidigare i rörelsens historia.

– Det är svårt att genomföra med tanke på de restriktioner som finns just nu, eftersom man bara kan samlas 50 personer. Vi försökte vänta in i det sista och hoppades att det skulle gå, säger Calle Nathanson.

Sommarturnéerna genomförs i samarbete med fria teatergrupper och musikgrupper, och Nathanson anser att de är en viktig del av sommarens kulturutbud.

– De flesta kulturverksamheter har stängt under sommaren, på det viset är det här unikt, vi ser till att turnera med kulturproduktioner hela sommaren. Det som görs i folkparkerna spelar verkligen roll när det inte finns så mycket annan kultur att tillgå, säger han och fortsätter:

– Nu kommer det inte att hända någonting under sommaren, kulturinstitutioner är stängda, festivaler kommer inte att äga rum, i stort sett allt har ställt in.

I ett pressmeddelande meddelar Folket Hus och Parker att de "kommer att göra det som är möjligt för att boka om och flytta fram turnéer, för att publiken ska få chansen att möta artisterna när pandemin är över".