Foto: Pontus Lundahl/TT

Fornlings manager: Ingen hjärnblödning

Sven Fornling knockades i förlustmötet i lätt tungvikt mot Dominic Bösel på tyskens hemmaplan i Halle och fördes till sjukhus.

Dagen efter kommer något lugnande besked.

– Det värsta var att det skulle vara något riktigt illa som en hjärnblödning, och det är det inte, säger svenskens manager Christoffer Cederblad.

Telegram från TT / Omni
17 nov. 2019, 00.03

Dagen efter matchen mot Bösel är Sven Fornling kvar på sjukhuset i Tyskland. Svensken har genomgått flera tester och svensken själv sade till SVT att han har drabbats av en blödning i huvudet.

– Testerna har gett olika resultat. Det mesta för det bättre. Det värsta var att det skulle vara något riktigt illa som en hjärnblödning, och det är det inte, säger managern Christoffer Cederblad till TT.

Hjärnröntgen på måndag

– Vad det är för typ av skada vill jag inte gå in på, med respekt för hans anhöriga och honom själv, säger Cederblad.

Cederblad har befunnit sig på sjukhuset hela natten. Han berättar att det blir ytterligare en natt på sjukhuset då Fornling ska genomgå en hjärnröntgen på måndag för att säkerställa att allt är tillräckligt okej, och om det är det så får svensken åka hem till Malmö.

"För tidigt att säga"

Fornlings promotor Erol Ceylan uttalade sig tidigare under söndagen till SVT om att det kanske är bäst att Fornling avslutar karriären med tanke på att skadan ska vara så pass allvarlig.

– Det får stå för honom. Det är klart att det kan ha tagit och matchen innan dess fick han ganska mycket stryk. Det där vill jag inte gå in på, det är för tidigt att säga. Han är en svensk viking, och jag tvivlar på att han kanske vill ge upp karriären nu, säger Cederblad och fortsätter:

– Samtidigt, som hans rådgivare och kompis, så är det väl så att vi får se vad som händer. Vill han sluta gör han rätt i det och vill han fortsätta så får vi se om han verkligen ska det. Nu vill jag bara att han ska komma hem till sin familj som han saknar och de saknar honom, sen får resten lösa sig själv.

TT: Du som har pratat med Fornling – hur är han?

– Utöver skadan är han ledsen och besviken över att han inte gjorde den matchen han tyckte han kunde ha gjort, om man ser det från det perspektivet. Men hela det sätts i större perspektiv när något allvarligare händer. Det känns som det är fullkomligt skit samma. Sånt här visar var ens vänner och familj verkligen är och det är fint att se att han har dem runt omkring sig, säger Cederblad.

– Han är väl ledsen och sådär. Men han tycker väl också att det är skönt att det inte är så allvarligt som man trodde från början. Det är väl allt jag egentligen vill säga.

Förlorade i elfte ronden

Sven Fornling från Malmö har varit IBO-världsmästare i lätt tungviktsboxning sedan i december förra året, då han vann titelfajten mot tysk-armenen Karo Murat.

Duellen mot Bösel gällde Fornlings IBO-bälte och det som kallas WBA interim, titlar som alltså nu är tyskens. Matchen var ganska jämn i första halvan, men sedan blev svensken allt mer pressad. I elfte ronden föll han efter en slagserie, och knockoutseger för Bösel utropades.

Rättad: I en tidigare version av texten förekom en felaktig uppgift om var Fornling drabbats av blödning.