Foto: Joan Llado/AP/TT

Fulla turister stänger spansk partygata

Berusade turister dansar på bilar, trängs på båtar och struntar fullständigt i masktvånget. Nu har myndigheterna i spanska Mallorca fått nog och stänger Magalufs beryktade partygata Punta Ballena, rapporterar The Guardian.

Telegram från TT / Omni
15 juli 2020, 19.52

Ögruppen Balearerna, där Mallorca ingår, är en av Spaniens allra mest turismberoende regioner – näringen beräknas stå för runt 35 procent av provinsens inkomster. Och när öarna försiktigt öppnat för gäster har myndigheterna försökt hitta en balans mellan ekonomiska överväganden och smittskyddshänsyn.

Bilderna i sociala medier på till synes helt obrydda, och kraftigt förfriskande, turister har emellertid väckt ont blod bland lokalbefolkningen. Och resulterat i att Punta Ballena nu stängs i minst två månader.

"Vi kan inte tolerera den typ av bilder som vi har sett under de senaste dagarna", säger Balearernas turismminister Iago Negueruela i ett uttalande.

"Vi vill inte ha ociviliserade turister på våra öar."

Brittiska besökare pekas ut som särskilt besvärliga men även tyska turister har visat bristande taktkänsla, något som fördömts av landets hälsominister Jens Spahn.