Foto: Karin Wessl n/TT

Isak i karantän: "Blir värre och värre"

Ovisshet, utegångsförbud och stigande dödssiffror.

Nu vittnar Alexander Isak om karantänen i virushärjade Spanien.

– Det blir värre och värre, vi får nya besked varje dag, säger fotbollsstjärnan till Sportlib.

Telegram från TT / Omni
27 mars 2020, 14.57

Spanien är ett av länderna som drabbats hårdast av coronapandemin. Närmare 5 000 personer har dött i landet på grund av coronaviruset och hela Spanien har varit satt i karantän i snart två veckor.

Svenske landslagsanfallaren Alexander Isak, till vardags i Real Sociedad, är en av alla människor som försöker anpassa sig till en ny vardag. Han berättar att han inte får lämna sitt hem om han inte har något viktigt ärende, som att handla mat.

– Är man ute på gatan lär polisen stoppa och förhöra dig, säger Isak i en intervju med Sportlib enligt Expressen.

"Snackas om mer"

Han beskriver situationen som "tråkig och speciell".

– Det blir värre och värre, vi får nya besked varje dag. Först skulle vi sitta hemma i tre dagar och sedan lade de på fem dagar till, nu har de lagt på ytterligare elva dagar. Det snackas om mer. Det är jobbigt att vara ovetandes. Man får göra sin del och stanna hemma.

20-åringen har varit framträdande i Real Sociedad under säsongen och har tryckt in sju mål i La Liga och lika många i cupen, där hans Sociedad är klart för final mot Athletic Bilbao.

"Inte optimalt"

Just nu handlar det pausade fotbollslivet dock mest om att hålla i gång kroppen.

– Det är klart att det inte är optimalt att inte röra på sig. Jag har en ganska bra yta att röra på mig hemma men det blir inte optimalt att gå från att träna och springa varje dag till att vara hemma som vi har varit i två veckor. Det lär bli ett tag till, säger Isak, som ändå hittar sätt att fördriva dagarna.

– Jag sover ganska länge nu när man har chansen. Annars tränar jag på dagen, spelar tv-spel, käkar mat och snackar med vänner. Just nu spelar jag "Call of duty", säger anfallaren.