Foto: Pontus Lundahl/TT

Janne Andersson: "Rätt beslut"

Att flytta fotbolls-EM till nästa sommar är rätt beslut.

Det säger den svenska förbundskaptenen Janne Andersson.

– Det är det självklara och logiska, säger han.

Telegram från TT / Omni
17 mars 2020, 16.30

På tisdagen kom Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) med det väntade beslutet: det stora coronautbrottet runt om i Europa gör att sommarens EM-slutspel skjuts upp till 2021.

Sveriges förbundskapten Janne Andersson anser att Uefa agerat på rätt sätt.

– Det är ett riktigt beslut. För mig fanns det nog inga andra alternativ. Utifrån hur allt har utvecklats den senaste veckan, eller de senaste veckorna, är det här det riktiga och logiska. Samhället har påverkats mycket och fotbollen är en del av samhället, säger Andersson till TT.

– Så man kan inte säga att jag är överraskad att EM flyttas.

Landslagsspelare som Andreas Granqvist, Sebastian Larsson, Mikael Lustig och Gustav Svensson har tidigare flaggat för att de tänkt sluta i landslaget efter sommarens, numera uppskjutna, mästerskap. Marcus Berg har också sagt att så blir fallet.

Men Granqvist, Larsson, Lustig och Svensson har, i intervjuer med Aftonbladet , öppnat för en fortsättning.

– Det är Janne Andersson som tar ut laget, men min tanke är att avsluta med ett mästerskap. Är jag bara i form och skadefri så vill jag spela EM nästa sommar, säger lagkapten Andreas Granqvist till tidningen.

I nästa vecka kommer Janne Andersson att kontakta de landslagsspelare som var aktuella för den inställda landslagssamlingen i mars.

– Då kommer vi delvis att prata om framtiden, säger förbundskaptenen.