Jill Johnson om kritiken: Oerhört ledsen

Telegram från TT / Omni
28 June 2020, 12.32

Jill Johnson har fått kritik för att hon tar emot pengar från regeringens krispaket till kulturen när hon samtidigt har flera miljoner i tillgångar i sitt bolag.

För Aftonbladet ställer hon sig frågande till ilskan och säger att debatten inte borde handla om henne personligen utan om villkoren för stödpengarna.

”Jag är väldigt överrumplad och oerhört ledsen över personangreppet gällande min moral. Jag som så många andra blev orolig när alla mina spelningar ställdes in och är mycket tacksam att det fanns ett stipendium att söka", skriver hon i ett sms till tidningen.

Flera kända artister, som Benjamin Ingrosso, Dregen och Sabina Ddumba, har beviljats coronastöd, vilket fick artistkollegan Tommy Körberg att rasa – främst mot Jill Johnson.

– Det är väl hon som kallar sig för ödmjuk, hennes främsta egenskap är ödmjukhet. Det har hon sagt i någon intervju. Då säger jag bara, hur fantastisk tycker hon att hon är? Lämna tillbaka dina pengar! Eller skicka dem vidare till någon som behöver dem, sade han till Aftonbladet.